lördag 10 mars 2012

Morotsmuffins

Vårt standardfika denna veckan har bestått av goda morotsmuffins. Gustav vill inte ha det utan äter olika frukter istället.

Recept:
12 st

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa 3 ägg och 1 dl socker poröst med elvisp. Vispa ner 1 burk kesella 10%.
Blanda 3 3/4 dl rågsikt, 1 dl vetegroddar, 2 tsk bakpulver, 2 tsk malen kanel, 1 tsk malen ingefära och 1 krm salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner 3 dl finrivna morötter.
Smörj en muffinsplåt väl med rapsolja. Fördela smeten och toppa varje muffins med pumpafrön eller solrosfrön. Ställ in mitt i ugnen ca 20 min.
Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att lossnar och lyft försiktigt upp dem.
En muffins innehåller 190 kcal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar