torsdag 14 juli 2011

Sova som en ängel

Era bebisar kanske sover som små änglar men här kan jag rapportera att Gustav har slagit sitt personliga rekord i natt. Han sov fem timmar i ett sträck i egen säng. Somnade kl. 20 och vaknade första gången kl. 01. För oss är detta fantastiskt! Våra nätter är annars så här; somnar mellan 20-21 och vaknar efter ibland en halvtimme och ibland sover han upp till tre timmar. Sedan sover han 1-3 timmar i taget tills vi går upp vid 08. Varje gång han vaknar sövs han snabbt om med amning så det tar bara någon minut. Men jag vill ju gärna sova och amma mindre på nätterna.

Nu passar det inte men om en vecka ungefär ska vi börja träna Gustav att somna om utan amning. (Det händer att han gör det nu också, så vi vet att han kan...) Det blir kanske jobbigt för oss men oftast är Gustav mycket duktigare än vi tror.

Fram till han var sex månader sov han i vår säng och sedan började han somna i egen säng. Senare på natten kommer han över i vår säng. Det är också en önskan att han stannar i sin egen säng tills tidig morgon i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar