måndag 10 oktober 2011

Sova och natta

Nu är vi mittemellan en och två dagsovningar. Fram till idag har vi kört två dagsovningar och sedan brukar han somna för natten vid åtta och vakna vid halv sju. Nätterna är dock ett kapitel för sig då han vaknar många gånger och ammar.

Men på sistone har han sovit så himlans bra på dagarna. En och en halv timme på förmiddagen och en timme på eftermiddagen. Gissar att det beror på den kyliga höstluften. Han sover alltid utomhus på dagen. Detta har medfört att han har varit svårnattad och extra stökig på nätterna. Nu några kvällar har han inte somnat förrän närmare nio. Vi föräldrar får kämpa hårt för detta.

Idag sov han mellan halv elva och tolv. Sedan tänkte jag att vi testar och ser när han blir ordentligt trött. (Jag brukar ju gå ut med honom i vagnen innan han blir trött eller så att säga för trött) Det visade sig att han höll sig vaken till nu, kl sju. Har precis nattat honom och det gick lätt som en plätt.

Strategi nu är att sover han bra första sovningen så behöver han inte en till. I alla fall de dagar då vi inte har besök eller hittar på saker. Det tar alltid extra energi.

Har läst att många ettåringar bara sover en gång per dag och han är ju ett år om en månad, så det låter rimligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar